• info@thessaloniki.rs

Popularne Plaže u Solunu

Agia Triada Plaza Thessaloniki

Agia Triada

31km od Soluna

Plaža Agia Triada je najlepša i najposećenija plaža u blizini Soluna. Smeštena je na tridesetak kilometara od Soluna i autobusi polaze na svakih pola sata tako da ne morate ići kolima i razmišljati o parkingu. Dugačka je nekoliko kilometara i većim delom na njoj je zastupljen pesak ili sitan šljunak. Obala je uređena suncobranima i ležaljkama, a u okolini ima mnogo restorana i kafića.

Perea Plaza Thessaloniki

Perea

27km od Soluna

Perea je još jedna prelepa plaža u blizini Soluna. Nalazi se 27km južno od Soluna u istoimenom malom selu. Plaža se prostire dužinom od skoro dva kilometra, dobro je ogranizovana i opremljena tako da ima dosta posetilaca svake godine. Pored toga, otvorena je i zimi i leti, i okružena je zadivljujućom prirodom te je svakako jedna od plaža u Grčkoj koju treba posetiti.

Epanomi Plaza Thessaloniki

Epanomi

38km od Soluna

Plaža Epanomi se nalazi 40-ak kilometara južno od Soluna, i jedno je od najpopularnijih i najposećenijih odmarališta u Grčkoj tokom leta. Dobro je povezana sa Solunom, pa su tako na raspolaganju autobusi na svakih pola sata. Na samo nekoliko kilometara južnije nalaze se prelepe plaže Halkidikija, tako da Epanomi deluje kao svojevrsni centar veze između Halkidikija i Soluna.